De foute kersttrui trend | Ik snap er niks van!

Het lijkt wel of iedereen er tegenwoordig minimaal 1 in de kast heeft liggen en oh wat zijn ze toch geweldig om tijdens het kerstdiner te dragen; de foute kersttrui.

Ik vraag me serieus af: Waarom?? Wie heeft het verzonnen en waarom doet iedereen hier aan mee?? Ik snap er niks van!

 

Foute kersttrui

 

Marc Darcy

Laatst hebben jullie kunnen lezen dat ik naar de nieuwste Bridget Jones film ben geweest. Ik vind Bridget geweldig en ben dol op de films! Als ik aan een foute kersttrui denk, komt de bekende scene uit de eerste film ook gelijk in mij op. Het heerlijke moment waarin Marc Darcy de foute kersttrui draagt die hij van zijn moeder kreeg. Hij had het ding aan, maar hij was er niet trots op. Sterker nog; hij schaamde zich voor zijn trui en hij droeg het geval alleen om zijn moeder een plezier te doen!

 

Foute kersttrui als musthave

De afgelopen jaren is de foute kersttrui een ware musthave geworden. Video’s worden er in opgenomen, de kerstkaarten worden gemaakt met de hele familie in foute kersttrui en Social Media staat vol met mannen, vrouwen, jongens en meiden die vol trots hun net gescoorde kersttrui showen, want je kunt echt niet aankomen met dezelfde rudolf of sneeuwpop op je trui als vorig jaar..

 

Foute kersttruien

 

Kinderen

Bij kinderen snap ik het misschien nog wel.. Die vinden het al snel heel leuk en dan kan ik me nog voorstellen dat je, wanneer je zo’n trui voor een habbekrats in de winkel ziet liggen, denkt ‘ach, misschien grappig voor in huis’. Maar bij ons heeft de situatie zich nog niet voorgedaan 😉

 

De kersttrui tijdens het kerstdiner

Wat mij eigenlijk nog het meest verbaasde, is dat de foute kersttrui ook steeds vaker gedragen wordt bij het kerstdiner! Dus niet als ‘grappig’ voor een foto, filmpje of fout feest, maar echt gewoon met het gezin allemaal met een foute kersttrui aan de eettafel, want ‘leuk!’…

 

Accepteren..

Aangezien de populariteit van de foute kersttrui blijft groeien, vrees ik dat ik mijn ‘strijd’ tegen de foute kersttrui maar moet opgeven..  Afgelopen vrijdag heeft deze kersttrui zelfs zijn eigen dag gekregen! Organisatie Save the Children heeft 16 december namelijk uitgeroepen tot ‘Nationale Foute Kerstruien-dag’. Deze dag riep de organisatie iedereen in Nederland op om een foute kerstrui aan te trekken, weg te geven of er iets anders goeds mee te doen. Dat is dan wel weer een mooie gedachte.

 

Sommige trends mogen van mij zó weer overwaaien en daar is deze kersttrui trend er zeker één van! Oh, en als jij nou helemaal weg bent van je stapel kersttruien, draag ze dan met plezier – mijn mening is ook maar gewoon een mening, meer niet 😉

 

Zeg eens eerlijk, hoeveel foute kersttruien heb jij in de kast liggen?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Kersttrui-afbeeldingen via Shutterstock

22 comments on “De foute kersttrui trend | Ik snap er niks van!

  1. Hahaha grappige blog. Ik ben ook nog niet aangestoken door de foute kersttrui. Maar om heel eerlijk te zijn, vind ik de foute kersttrui beter bij mij passen dan helemaal in het net aan het kerstdiner. Maar ik zal hem zeker niet gaan kopen.
    Leonie van Mil onlangs geplaatst…Theeleuten #5My Profile

  2. Ik heb er 2 in de kast liggen en wil mijn ‘collectie’ best uitbreiden haha.

    Maar vooral omdat ze SUPER warm zijn & lekker voor een avondje bank hangen. 🙂

  3. Pingback: Lees Mee 55 (Christmas Edition) | De 10 opvallendste kerstblogs! - Lotus Writings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.